Târgu secuiesc. Targu Secuiesc • Autoturisme • borcanulcucitate.ro

Anunturi Targu Secuiesc

Este un oraș fermecător în valea Râului Negru. Pe terenul orașului s-a aflat o tabără militară romană, care a supravegheat trecătoarea Oituz.

târgu secuiesc

Prefixul Kézdi se referă la domiciliul secuilor în secolul al XI-lea, la Saschiz, cum se numește astăzi. Regele Sighismund a declarat localitatea ca loc de târguri, atunci încă cu numele Târgul Turiei.

În evul târgu secuiesc a avut o industrie importantă de bresle.

POR Târgu Secuiesc Numele oraşului Târgu Secuiesc este menţionat de prima dată înîn Regele Sighismund a declarat localitatea ca loc de târguri, atunci încă cu numele Târgul Turiei. În evul mediu a avut o industrie importantă de bresle. O caracteristică specială a orașului sunt porțile, numite şi curţi, care formez capătul străzilor din centru. Târgu Secuiesc este numit orașul breslelor, cizmarilor și al curțiilor, după Orbán Balázs este Parisul ținutului Trei Scaune. Majoritatea clădirilor din centrul orașului au fost construite în a târgu secuiesc parte al secolului XIX-lea și în prima parte al secolului XX.

În timpul revoluției din a fost centrul apărării din Trei Scaune, Gábor Áron a turnat în locul târgu secuiesc tunurile vestite. Statuia turnătorului de tunuri se află în centrul orașului din anul O caracteristică specială a orașului Kazahstan Girl Intalnire porțile, care formez capătul străzilor din centru.

târgu secuiesc

Muzeul de Bresle Incze László este de vizitat în clădirea fostei primării al orașului, aici este de găsit și unica copie al tunului, fabricat de Gábor Áron. Originalul a fost readus în anul la Sfântu Gheorghe, în Ținutul Secuiesc.

târgu secuiesc

Târgu Secuiesc s-a unit cu Kanta în anulși în cu Ruseni. În prezent Lunga, Tinoasa și  Săsăuși aparțin orașului.

Targu Secuiesc Covasna

Biserica reformată a fost construită în anul în locul bisericii din evul mediu. A fost distrus în incendiul dinreînnoirea a fost finalizată în anul Centru târgu secuiesc cu formă de trapez este înconjurat de clădiri din secolul al XVIII-XIX-lea, clădirea primăriei actuale al orașului a fost construită ca trezorerie în anul Școala grănicerilor secui, școala militară a fost construit între și în stil neoclasic.

Târgu Secuiesc este numit orașul breslelor, cizmarilor și al curțiilor, după Orbán Balázs este Parisul ținutului Trei Scaune.

târgu secuiesc

Asevedeași